Repatriere

Prin termenul repatriere – se are in vedere transportarea corpului persoanei decedate din locul in care a amurit catre locul inmormintarii. Transportarea are loc in containere speciale. Aceste containere sunt special ermetizate (sigilate) pentru a transporta trupul in conditii de maxima siguranta. In limba rusa acest termen are o denumire speciala “груз-200”. Istoria lui isi are radacinile in razboiul din Afganistan, cind prin acest termen se subintelegea transportarea trupurilor soldatilor sovietici in tara lor. De ce “груз-200”? Deoarece, cam atit cintarea un container cu un trup in el. repatrierea este un process destul de problematic si complicat, de aceea este mai convenabil de a va adresa cu aceasta intrebare la Agentia de Pompe Funebre "Anghel" 067814333, care are deja o experienta de mai multi ani in receptionare- transportarea decedatilor atit in tarile CSI cit si in Europa.

Repatriere

De remarcat este faptul ca repatrierea se efectueaza cu avionul, trenul sau automobilul. Vram sa mentionam ca procedura de repatriere are unele particularitati:
- este necesar un container special (sicriu din zinc), in care este transportat decedatul. Sicriul de zinc este sigilat, si doar in acest mod el poate fi transportat
- imbalsamarea, este o conditie absolut necesara, de asemenea de mentionat ca se utilizeaza metode si amestecuri speciale, care permit pastrarea persoanei decedate pe un timp mai indelungat

Procedura de repatriere necesita si documente suplimentare:
- certificat care confirma lipsa obiectelor straine in sicriu
- certificat de imbalsamare
- certificat de la serviciul sanitaro-epidemiologic
- permisiune de la ambasada tarii, unde se va efectua repatrierea (nu in toate cazurile) de a introduce in tara sicriul cu corpul decedatului
- traducerea legalizata a documentelor
- de asemenea, o conditie obligatorie este perfectarea actelor vamale pentru repatriere

Transport AerianCel mai scump si, cu toate acestea nu intodeauna cel mai rapid, mod de repatriere este cel avia. Predarea containerulului la terminalul de bagaje trebuie infaptuita nu mai tirziu de 4-6 ore inainte de plecarea avionului. Nu toate companiile si nu toate avioanele pot transporta astfel de containere. Aici trebuie de mentionat ca in cazul lipsei cursei directe, este necesar transferul dintr-un avion (aeroport) in altul. Daca transferul este efectuat de una si aceiasi companie aeriana, in unul si acelasi aeroport – atunci toate formalitatile sunt efectuate de catre acea companie pentru o mica plata suplimentara. Insa, daca zborurile se efectueaza din aeroporturi diferite, atunci va aparea necesitatea comandarii unui transport funerar care va transporta containerul de la un aeroport la altul, si de asemenea ar putea aparea necesitatea de a pastra containerul in conditii speciale in aeroport fapt care majoreaza costul transportarii. De asemenea, trebuie de mentionat ca asteptarea cursei aeriene directe sau indirecte se poate prelungi chiar si citeva zile.

Transport FeroviarCel mai indelungat si cu toate acestea nu chiar cel mai ieftin mod de repatriere este trenul. Trebuie de luat in calcul ca intr-un tren de pasageri este necesar sa fie si vagon de bagaje. Lipsa cursei de tren directa aduce dupa sine aceleasi probleme ca si in cazul transportarii aeriene.


Transport RutierIata de ce transportarea cu ajutorul automobilului are cele mai multe avantaje:
- este cea mai optimala din punct de vedere al pretului
- livrarea se efectueaza, nemijlocit, pina la punctual de destinatie (spre deosebire de transportarea aeriana si cea pe cale feroviara, cind este necesar de a comanda automobile pina la si de la gara feroviara/aeriana)
- insotitorii sunt scutiti de obligatia de a cumpara bilete
- la o distanta de 1000 – 1200 de km masina ajunge mai repede decit oricare alt mijloc de transport
- transportul funerar poate fi utilizat si in ziua inmormintarii
- de asemenea, cu automobilul pot fi transportate si coroanele funerare, crucea, monumentul

Aici trebuie de mentionat ca daca alegeti modul de transportare cu automobilul, Agentia de Pompe Funebre "Anghel" 067814333 va ofera gratuit utilizarea containerului din zinc.

La acest capitol ne-am confruntat cu intrebari legate de repatrierea persoanelor decedate. Am dori, de asemenea, sa remarcam, ca Agentia de Pompe Funebre "Anghel" 067814333 poate efectua trimiterea sau receptionarea containerului in/din aeroporturile (garile feroviare) din orasele apropiate: Odesa, Moscova, Bucuresti s.a.

Pentru informatii mai detaliate va puteti adresa la numarul de telefon 067814333 sau (022) 27-64-43 (non-stop, fara zile de odihna).